Fereastra PVC Vi-Fi. De la A la Z: elementele care compun o fereastră IMPECABILĂ

Postat:
18/2/2023
7 minute
Articol
NOU

Cei 30 de ani în care am avut numeroase proiecte naționale și internaționale în domeniul tâmplăriei PVC ne-au conturat o imagine coerentă a ceea ce înseamnă o fereastră impecabilă. 

Rețeta Vi-Fi:

Fereastra Vi-Fi componență:

DE CE FACEM ACEST GHID?

Vrem să traducem informațiile tehnice pe care le deținem pe limbajul tuturor astfel încât:

 • Să numai existe derapaje atât de dese în acest domeniu. De multe ori, vin către noi foști clienți ai altor companii mai mici nemulțumiți de raportul calitate-preț sau de corectitudinea realizării proiectului de către aceștia.
 • Să numai existe persoane care iau decizii mai puțin bune din cauza lipsei de informații precise și detaliate din SURSĂ sigură! Spre deosebire de acum 10 ani, în acest moment există o abundență de informație, dar nu mereu una structurată și clară care să te ajute să alegi EXACT ceea ce-ți trebuie pentru proiectul tău. 

Ca producători serioși, ne dorim să aducem informație de calitate, sigură, în avantajul proiectelor care rezistă timpului, INFORMAȚIE care să formeze puntea de încredere între noi și clienții noștri viitori.

Profilul Vi-Fi

INFORMAȚII ESENȚIALE despre PROFIL

Care este profilul pe care-l utilizăm? Producătorii internaționali cu care Vi-Fi are parteneriat: Veka și Deceuninck! Compunem o fereastră cu ajutorul profilului furnizat de partenerii noștri, însă adăugăm multe mai multe pe lângă acesta!

În primul rând, PROFILUL este element de susținere al ansamblului, un element ce permite atașarea feroneriei, ce permite un pachet de sticlă, ce are un coeficient de transfer termic bun. Profilul este, în acest fel, baza de plecarea COMPUNERII ferestrei. Proprietățile profilului nu sunt neglijat.

Nu în ultimul rând, profilul reprezintă aproximativ 20% din golul ferestrei: este un element de izolare termic și fonic, impactând COEFICIENTUL DE TRANSFER TERMIC final al ferestrei (Uw).

Un montaj primitiv scade mult viața unei ferestre.

Să explicăm pe scurt termenii:

RIGIDIZAREA care este, de fapt, armătura.

La Vi-Fi utilizăm întotdeauna armătura rectangulară. Precizăm că rigidizarea este rectangulară în toc și de diferite forme pe cercevea, adică poate să fie o rigidizare în formă de G, în formă de U, în funcție de profilul folosit. Ele sunt din oțel zincat și au grosimi variabile. Pot ajunge până la 3 mm. Această armătură este o punte rece în profil, adică, cu cât ai o armătură mai groasă, cu atât coeficientul de transfer este mai slab.

NOUTATE Vi-Fi combate aceste punți reci cu ajutorul celei mai recente inovații Deceuninck – Forthex.

Ce este Forthex. Potrivit definiției date de producători: valorile de izolare ale profilelor sunt substanțial crescute prin utilizarea spumei rigide din PVC armate cu bare subțiri din oțel, într-o carcasă de PVC reciclat, pe scurt: Forthex. Împreună cu profilele Elegant Thermo Fibra Infinity, oferă o soluție de o eficiență potrivită caselor pasive.

Thermo Fibra aduce următoarele beneficii: izolare, rezistență și o alură zveltă (profilele Elegant sunt cele mai zvelte din clasa 76 de mm)

Inovația Deceuninck constă în utilizarea longitudinală a fibrei, acționând ca o adevărată armătură. Creșterea rezistenței profilelor a dus la eliminarea armăturilor din oțel. Consecințele sunt creșterea capacității de izolare și scăderea greutății ferestrei.  

BINE de ȘTIUT: La ce ajută această rigidizare? Îi dă o stabilitate profilului din PVC la momentul la care ajunge la temperaturi ridicate să nu se deformeze, în plus, este un element de susținere pentru sticla cu care va fi echipată acel profil.

GARNITURI de etanșare

Garniturile protejează, izolează. Pe orice sticlă, oricât de performantă ar fi sticla recomandată și selectată s-ar putea forma condens, dacă nu ar exista această garnitură! Astfel, în absența garniturii (etanșare între baghetă și sticlă), apa care creează condensul s-ar putea scurge în profil sau s-ar putea duce pe lângă colțul baghetei și să picure pe glaf.

GĂURILE DE DRENAJ ALE UNEI FERESTRE (popular denumite găuri de scurgere ale unei ferestre)

Orice tâmplărie are nevoie de un sistem de drenaj, adică de niște găuri special făcute pentru ca:

 1. apa care ar putea, uneori, pătrunde prin garnitură, să fie eliminată. Când sunt precipitații în aversă, există șansa de a avea infiltrații în profil, în toc. Prin toc și cercevea sunt date aceste găuri pentru a dirija controlat apa infiltrată în afara casei. Să nu refuleze și să ajungă apa în interior.
 2. pentru ventilare, deoarece, atunci când geamul este expus la temperaturi ridicate, aerul se dilată și se creează o anumită presiune.

Cum se dau aceste găuri de scurgere? Se dau controlat pe o mașină cu cod numeric, pe centrul de prelucrare (sunt orificii de drenare a apei, executate în regim automat).

Cum se executau găurile de drenaj înainte? Acum câțiva ani, acestea se realizau prin munca manuală, cu ajutorul unui burghiu (4-6 găuri, una lângă alta), marja de eroare era mult mai mare. În momentul de față, evacuarea apei se face mult mai controlat dacă este tip fantă, lucru care este realizat și la Vi-Fi din prisma centrului deprelucrare modern.

La Vi-Fi drenarea se realizează sub toc, nu pe partea vizibilă a ferestrei, din considerente estetice și practice. Pierderea picuratorului poate conduce la apariția unor ineficiențe tehnice ale ferestrei(când rafalele de vânt obturează scurgerea apei prevenind consecințele neplăcute ale refulării).

FERONERIE

Ce este aceasta? Este un întreg lanț cinematic care se conectează cu punctele de închidere antiefracție de pe toc. Concret, când utilizezi mânerul, tija din jurul ferestrei se acționează permițând deschiderea.

Vi-Fi utilizează feroneria MACO reprezentată de următoarele caracteristici:
 • produsă 100% în Austria, respectând standardele de calitate și normele în domeniu
 • toate punctele de închidere antiefracție sunt de înaltă calitate
 • balamalele feroneriei MACO Multimatic susțin 120 kg în comparație cu celelalte feronerii care susțin 80-100 kg
 • balamaua inferioară aferoneriei MACO Multimatic este reglabilă în 3 direcții
 • echipată în standard cu ventilația economică și mecanism împotriva acționării incorecte cu rol de așezare a cercevelei pe toc (reglaj pe verticală)

MACO este unul dintre liderii europeni în producția de feronerie. Avantajul extraordinar al feroneriei MACO: este garantată de producător pentru 20.000 de cicluri de închidere-deschidere. Vino în showroom să descoperi prețurile speciale ale campaniei pentru ferestrele PVC!

Balamalele ascunse sunt invizibile, practic nu le mai sesizezi cu ochiul liber, prezentând următoarele caracteristici:
 • balamale sunt ascunse pe cercevea și fixate pe toc
 • sunt preferate de clienții care solicită un design exclusivist.
 • sunt mai rezistente, gradul de securitate este mai ridicat.

MÂNERE HOPPE SECUSTIK®️

MÂNERELE HOPPE: lider de piață în segmentul său din întreaga Europă. Mânerele pentru ferestre cu tehnologia Secustik®️ conțin un dispozitiv de blocare care asigură securitate integrată. De multe ori, în showroomul Vi-Fi le arătăm clienților efectul de neratat al acestor mânere: când mânerul este rotit cu 180 de grade de la poziția închis la poziția de înclinare dispozitivul de blocare face o serie de clickuri, dovada securității incoporate pe care o auzim în acel moment.

Avantaje:
 • Asigurarea unui nou standard complet pentru împiedicarea pătrunderii prin efracție. În stare închisă sau rabatată, mânerul și stiftul pătrat sunt decuplate, iar mânerul blochează automat – toate ducând la un concept de protecție unic pe care îl aveți acum la dispoziție și la Vi-Fi. 
 • Am dorit să facem un mini ghid de termeni care sunt necesari atunci când vine vorba de înțelegerea componenței unei ferestre.
 • Cu toții deschidem și închidem ferestre zilnic, ce ar fi și să știm mai multe despre acestea?
Care mai sunt avantajele liniei noastre de producție? Ce alte atuuri mai avem la Vi-Fi?
 • Fixarea armăturii de profil se realizează prin șuruburi autoforante care sunt inserate în mod controlat la o distanță predefinită, prevenind eroarea umană.
 • Lipirea se efectuează la toate cele 4 colțuri ale ramei simultan, ceea ce reprezintă un avantaj pentru că egalează toate cele 4 planuri (concret, nu există diferențe de nivel - sunt coplanare)
  Exemplu: Dacă o latură este tăiată cu 1 mm mai lungă, aparatul identifică inegalitatea și acționează în consecință, topirea colțurilor fiind simultană la toate cele 4, va egala erorile de debitare a profilului, acționând mai mult în partea necesară.

Ținând cont de amploarea subiectului vom reveni cu un articol ce abordează tematica sticlei.